Εξοπλισμός

Οι οδηγοί καρτ φοράνε υποχρεωτικά κράνος, σκουφάκι μιας χρήσεως μέσα από το κράνος για λόγους υγιεινής, περιλαίμια για την προστασία του αυχένα και χαρτοταινίες μίας χρήσεως για τα περιλαίμια. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολόσωμες φόρμες, jackets, πλευρικά γιλέκα και γάντια.

Κάρτα Μέλους

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της KARTLAND μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση, χωρίς να επιβαρύνονται με κόστος εγγραφής. Τα μέλη κερδίζουν ένα εισιτήριο για οδήγηση καρτ κάθε 8 εισιτήρια καθώς και ένα εισιτήριο για να κάνουν βόλτα με Ferrari ως συνοδηγοί. Επιπλέον ενημερώνονται δωρεάν χωρίς καμία δέσμευση για εκδηλώσεις, δώρα κ.α.

Χρονομέτρηση

Τα καρτ έχουν αισθητήρες χρονομέτρησης ώστε να καταγράφονται, αυτόματα μέσω υπολογιστή, οι επιδόσεις των οδηγών. Υπάρχει επίσης φωτεινός πίνακας αποτελεσμάτων μέσα στην πίστα ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί για τους χρόνους τους σε απευθείας μετάδοση. Επιπλέον στο τέλος κάθε διαδρομής οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα αποτελέσματα, τους ταχύτερους γύρους καθώς και τον μέσο όρο κάθε οδηγού.